Beneficiile consumului de ceai – a doua parte

V-ar ajuta sa slabiti

Daca ati incercat sa pierdeti in greutate – poate ca a fost o noua rezolutie care nu a functionat destul de mult – este tentant sa incercati suplimente sau diete nebunesti care promit rezultate uimitoare instantanee. Din pacate, singura modalitate reala de a pierde in greutate si de a tine pasul este sa mancati bine si sa faceti miscare.

Cu toate acestea, exista lucruri care va pot sprijini eforturile – si ceaiul este unul dintre ele. De zeci de ani, ceaiul verde a fost sarbatorit ca o bautura de slabire care poate stimula metabolismul dvs. si poate preveni depozitarea grasimilor.

 

In plus, in timp ce ceaiul verde incurajeaza depozitarea mai putina a grasimilor, ceaiul oolong promoveaza de fapt arderea grasimii abdominale. Intr-un studiu, cei care au baut oolong au pierdut de doua ori mai multa grasime decat cei care nu au consumat.

Poate preveni bolile

 

 

Laboratorul lui Weisburger a constatat ca ceaiurile verzi si negre aveau cantitati aproape identice de polifenoli si flavonoide – mai precis, thearubigins, epicatechins si catechine – doar in cantitati diferite. Oricare ar fi acestea, ambele tipuri de ceai sunt capabile sa blocheze daunele la ADN care sunt asociate cu utilizarea (sau expunerea la) tutun si a altor substante chimice toxice. Rata de boli de inima si anumite tipuri de cancer sunt mult mai scazute in Japonia si China decat in ‚Äč‚Äčlumea occidentala, iar Weisburger face un caz convingator conform caruia consumul de ceai este responsabil.

Efectul produs de antioxidanti in ceai protejeaza celulele de radicalii liberi, care provoaca un fel de leziuni in organism care pot duce la formarea cheagurilor de sange, arterelor infundate si cancer.

O mare parte din cercetarile privind efectul detoxifiant al ceaiului arata ca bautorii obisnuiti cu ceai – cei care beau doua sau mai multe cesti pe zi – au mai putine boli de inima si un risc mai scazut de accident vascular cerebral.