Cele patru ceaiuri ale sezonului rece

In mod evident, consumul oricarui tip de ceai este un plus pe care il aducem propriului organism. Insa, in functie de sezonul in care ne aflam anumite sortimente capata mai multa popularitate, asta pentru ca ele ne ajuta sa facem fata cu brio conditiilor termice sau a celor de umezeala specifice anotimpurilor extreme. Printre ceaiurile cu proprietati benefice asupra organismului pe care ar trebui sa le consumam in timpul sezonului rece se numara patru recomandari aparte, ale lor efecte sunt cu adevarat resimtite de catre orice categorie de varsta.

Ceaiul rosu aprins de macese

De ce sunt apreciate fructele de macese in societatea contemporana? Raspunsul este unul cat se poate de simplu si se bazeaza pe continutul lor foarte ridicat in vitamine. Din complexul acestora de amintit sunt vitaminele A, B1 si B2. Intarind deopotriva imunitatea precara a organismului in timpul sezonului rece, dar si ajutandu-ne sa ne adaptam mult mai facil la schimbarile drastice de temperatura, ceaiul de macese devine rapid un sortiment de avut in casa pe parcursul iernii. Iar pentru cei care nu obisnuiesc sa isi pregateasca in propriul camin un ceai cald, atunci puteti cel putin sa serviti o cana in momentul in care faceti o vizita ceainariilor bucurestene. Cafeneaua Ganesha cu specific indian este o sugestie interesanta, mai ales ca vibe-ul sau oriental este captivant pentru publicul contemporan.

Negrul este la putere si in timpul zilelor geroase de iarna

Daca doriti sa va pastrati la cote inalte resursele de energie in cadrul sezonului estival ar trebui sa va indreptati atentia catre ceaiul negru – un sortiment ce si-a castigat popularitatea prin complexul specific de antioxidanti pe care il ofera fiecarui consumator. Parfumul sau inconfundabil il transforma intr-o aroma speciala pentru zilele friguroase ale sezonului alb, insa beneficiile sistemice raman acelea care il recomanda drept ceai de referinta pentru acest anotimp: stimuleaza lupta impotriva colesterolului nesanatos, blocand totodata aparitia grasimilor.

Scortisoara – un ingredient specific anotimpului alb

Desi suntem obisnuiti sa o folosim doar la retetele de prajituri, scortisoara detine nenumarate proprietati terapeutice menite sa ne serveasca drept sprijin in timpul anotimpurilor reci. Majoritatea specialistilor afirma faptul ca mai putin popularul ceai de scortisoara reuseste sa incalzeasca temperatura corpului cu cateva grade in plus fiind, de altfel, deosebit de util pentru imbunatatirea circulatiei sangvine, dar si pentru ameliorarea drastica a nedoritelor simptome de raceala.

Mirosul aparte al cojilor de portocala intr-o cana de ceai

Daca ar trebui sa alegem o caracteristica de”top” a ceaiului de portocale ne-am raporta la tonusul pozitiv pe care acesta il aduce musculaturii noastre. Si totusi, ceaiul de coji de portocale isi depaseste conditia de „bautura energizanta” si devine un real ajutor pentru persoanele care dispun de probleme legate de imunitate. Mai mult decat atat, continutul sau bogat in vitamina C ajuta organismul sa depaseasca deficitul de minerale, consumul sau constant sporind capacitatea de fixare a acestor electroliti in mediul intern.